Слони – цікаві факти та їхня природа

Слони – дивовижні тварини, які в основному проживають в Африці на південь від Сахари та у Південній Азії. Їх вважають найбільшими сухопутними представниками тваринного світу, вага яких сягає у декілька тонн. Особливістю цих тварин є не лише гігантський розмір та вага, але й комунікація та чудовий розум.

Вони відзначаються неймовірною силою та ніжністю, мають фантастичну пам’ять та в основному харчуються рослинами.

12 цікавих фактів про слонів

  1. У світі існують два різновиди слонів: африканський, який проживає на теренах Африки, та індійський – у Південній Азії. Вуха та розмір тіла африканського слона набагато більший за індійського.
  2. Сон цих тварин сягає близько 2-3 годин на добу. Все через те, що вони скоро хочуть їсти.
  3. Через вживання твердої їжі, зуби тварин зношуються набагато швидше, ніж людські. Тому слони протягом життя змінюють зуби 6-7 разів.
  4. Наукові факти показують, що слони є найближчими родичами мамонтів.
  5. Дослідження показують, що слони володіють чудовою пам’яттю. Вони здатні впізнавати своїх родичів після довгої розлуки. Також, вони є дуже злопам’ятними, тому можуть помститися навіть через декілька років.
  6. За останні декілька років популяція слонів різко скоротилася. Все через поширення браконьєрства.
  7. Слонячі стада практично завжди очолюються досвідченими та старими самками.
  8. Протягом дня, слон спроможний з’їсти до 200 кілограмів трави, листя та пагонів чагарників.
  9. За день слон може випити до 200 літрів води. У хобот тварини вміщується до 7 літрів води.
  10. У слона є великі легені, подвійне серце та немає жовчного міхура.
  11. Поодиноко слони не живуть. Вони збираються  у сімейні групи. Живуть таким способом тварини протягом 70 років.
  12. Єдиними ссавцями, які не вмію стрибати, проте чудово вміють планувати є слони.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори